Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Колко успешен ще е зимният сезон за българските хотелиери?

Ще се разчита основно на българските туристи и на гости от съседни държави, каза Живко Желязков от БАПМХ

Колко успешен ще е зимният сезон за българските хотелиери?

Снимка: Pixabay

Зимен сезон за българските хотели ще има, но ще бъде много труден. Ще се разчита предимно на местните туристи. В същото време някои от мерките срещу разпространението на коронавируса допълнително затрудняват дейността в сектора. Това заяви Живко Желязков, член на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ) и генерален мениджър на Хотел Централ София, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът обясни, че трендът на резервациите е намалял. „Пътуванията няма как да бъдат ограничени изцяло. Винаги ще има хора, които ще искат да посетят съответната дестинация - дали по работа, или просто да покарат ски в България“, каза той. 

Още по темата

Желязков също така изрази несъгласие с част от мерките против разпространението на вируса, като задължителното отстояние в съответните конферентни зали и носенето на маски. „Къде е логиката да искаме отстояние в конферентните зали, а в градския транспорт да няма такова“, попита той. И допълни, че конференциите трябва да се разграничат от празненствата, където има по-голям риск.

Живко Желязков е позитивно настроен по отношение на зимния сезон, макар че очаква той да е доста труден. Гостът заяви, че ще се разчита основно на българските клиенти и евентуални такава от съседните страни, които са на разстояние, достъпно с автомобил.

„Напълно подкрепям това да няма карантина, защото тя спира развитието на туризма, което влияе върху цялата икономика“, заключи той.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
АИКБ: Прилаганият досега механизъм за подкрепа на бизнеса не работи