IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията "Кушлев" прибира над 5 млн. лв.

Сумата е от две спечелени дела за отнемане на имущество в полза на държавата

11:52 | 02.02.11 г.
Комисията "Кушлев" прибира над 5 млн. лв.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по-известна като комисията "Кушлев", спечели окончателно още две дела за отнемане в полза на държавата на имущество с обща стойност 5,1 млн. лв., съобщи БТА.

Влязло е в сила решение на Търговищкия окръжен съд по дело с обща стойност на отнетото имущество в размер на 3,4 млн. лв. Това е най-големият спечелен от комисията иск до настоящия момент. В полза на държавата се отнемат кафе-аперитив в Търговище, ветеринарна лечебница, жилищна сграда на четири етажа, два гаража, лозе и пасище, 3 ниви, право на строеж за построяване на четири сгради, два леки автомобила, автобус, товарен автомобил, ремарке, парични суми, дружествени дялове от фирми. Съдът е осъдил ответната страна да заплати на комисията и сумата от 14 хил. лв.

Влязло е в сила и решение на Кърджалийския окръжен съд по дело с обща стойност на отнетото имущество в размер на 1,7 млн. лв. В полза на държавата се отнемат ресторант в Кърджали, тракторна база, две оранжерии, двуетажна къща, брокерски офис, земеделска земя, дворно място, четири леки автомобила, товарен автомобил, сумата от 57 хил. лв., получена от продажбата на движимо и недвижимо имущество, дружествени дялове в капитала на "Еврофинанси" ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още