IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията за финансов надзор обсъди промени в Кодекса за социално осигуряване

Промените в КСО предвиждат отпадането на таксата от 20 лева при смяна на пенсионен фонд и дават възможност на новоосигурените лица да се прехвърлят в друг фонд след първата година

21:31 | 09.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Комисията за финансов надзор обсъди промени в Кодекса за социално осигуряване

Проект на промени в Кодекса за социално осигуряване /КСО/ беше обсъден и приет днес на първо четене на заседание на Комисията за финансов надзор /КФН/, съобщиха от комисията.

КФН започва консултации със заинтересованите страни - браншови асоциации, синдикати и работодатели по проекта. Той ще бъде публикуван на интернет-страницата на комисията.

Промените в КСО предвиждат отпадането на таксата от 20 лева при смяна на пенсионен фонд и дават възможност на новоосигурените лица да се прехвърлят в друг фонд след първата година.

Предлага се и намаляване на събираните от пенсионните дружества такси и удръжки. Пенсионните дружества ще трябва да информират осигурените лица, че съществува инвестиционен риск при управление на средствата в пенсионните фондове. Дава се възможност пенсионните дружества да инвестират в по-широк кръг финансови инструменти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още