IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията за автомобилни части "Монтюпе" увеличи инвестициите си у нас

С последното оборудване общото вложение у нас ще надхвърли 100 млн. евро

14:02 | 18.09.13 г.
Компанията за автомобилни части "Монтюпе" увеличи инвестициите си у нас

Френският завод за автомобилни части "Монтюпе" (Montupet) инвестира в разширяването на производствените си мощности в Русе с над 50%, като изгради ново хале, съобщи генералният директор на предприятието Микаел Бризон, предаде БТА.

Новото хале е разположено на площ от 10 хил. кв. метра и така територията на завода вече заема 30 хил. кв. метра.

С инвестицията компанията ще осигури работни места за още 300 работници и така общият брой наети ще достигне 1000 души.

Бризон уточни, че досега "Монтюпе" е инвестирала в сгради в Русе между 3 и 4 млн.евро, а с цялото оборудване, което ще бъде поставено в новото трето хале общата инвестиция на компанията у нас ще надхвърли 100 млн. евро.

"Инвеститорите, които разчитат на високите технологии, но и на хората, трябва да приемат подкрепата от общината и държавата. Те са причината, поради която ние сме успешни", категоричен бе генералният директор.

Той изтъкна, че компанията инвестира в обучението и развитието на персонала си, а делът на френските мениджъри за 5 години е намалял от 80% на под 25%.

Сред клиентите на българското производство на френската компания са автомобилни концерни като Аudi, BMW, Dacia и Ford. Фабриката на френския доставчик на цилиндрови глави и алуминиеви части за автомобилостроенето е първата на компанията в Източна Европа. Освен нея "Монтюпе" има производства и във Франция, Испания, Северна Ирландия и Мексико.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още