Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Концесионерът на плаж „Иканталъка 2“ определи по 10 лева за чадър и за шезлонг

„Лайтхаус бийч“ взема каварнененския плаж за 20 години, ще инвестира в него над 380 хиляди лева

Концесионерът на плаж „Иканталъка 2“ определи по 10 лева за чадър и за шезлонг

Снимка: Loulou D'Aki/Bloomberg

Определен е концесионер на морски плаж „Иканталъка 2“, община Каварна, област Добрич, съобщи правителственият пресцентър.

След проведена открита процедура Министерският съвет упълномощава министъра на туризма да сключи договор за концесия с „Лайтхаус бийч“ ЕООД в едномесечен срок от влизане в сила на решението на правителството за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава да предоставя за целия срок на договора за концесия от 20 години един брой чадър на цена в размер до 10 лв. с ДДС и един брой шезлонг на цена в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Още по темата

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от правителството Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 1,90 на сто без ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 7,302 хил. лв. без ДДС.

Предвидените инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията в размер на 380,114 хил. лева с ДДС.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

1
 
1
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
7,302 хил. лв. без ДДС.
----
това като 7 милиона и 309 хил. да го разбирам
4
 
0
 
5
Shadow1 до: alligator_29
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Стига с тези оправдания. Пробвал ли си че да знаеш? Извади ли най-многото пари ако си се пробвал? Много удобно така, хайде да ни е безплатно ама друг да плаща концесиите и поддръжката.
0
 
6
 
4
alligator_29 до: Shadow1
преди 2 месеца
Никой от нас не може да вземе плаж на концессия защото до конкурса се допускат строго определени хора. Не знам каква инвестиция ще направят на един плаж за 380 хил.лв. По скоро това ми изглежда прехвърляне на едни пари от единият джоб в другия за да се отчете като разход и да се източи едно ДДС от държавата.
6
 
1
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Хайде сега, стига сте се оплаквали за каквото видите. Защо някой от коментиращите не участва в търг, не вземе плаж под концесия и после пак да дойде да ни покани там безплатно? Право на всеки е да си определя цените за услугите. А тук дори са ограничени максималните със закон.
2
 
5
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ами Шайката дето управлява държи да ни изгони от България явно. Ама много държи. Хем не щем да им даваме пари за нищо, хем протести правим. Чадър с два шезлонга 30 лева. Добре. Колко и как вървят стаите в града? Отговор - ми не вървят. Предполагам.

Още от Икономика и политика
Министерството на финансите очаква излишък от над 890 млн. лв. към септември