Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Константин Каменаров пое управлението на БНТ

Трябва много да внимаваме за наследството, което оставяме, заяви новият шеф на обществената телевизия

Константин Каменаров пое управлението на БНТ

Снимка: БТА

Днес новият генерален директор на Българската национална телевизия - Константин Каменаров встъпи в длъжност. Той прие поста от Вяра Анкова, която бе два мандата начело на обществената телевизия.

"Щастлива съм, че в кабинета на генералния директор влиза познат за телевизията човек. Той е преживял нашите проблеми, нашите радости и съм сигурна в успеха на неговия екип. В БНТ има нещо, което липсва в другите телевизии - възможността най-различни поколения да работят заедно. Това богатство се изразява в съчетанието на опита с любопитството и енергията на младите колеги. А най-ценното е, че и на двама ни сърцата са тук, в тази телевизия", заяви Вяра Анкова, цитирана в съобщение от БНТ. 

В първия ден от своето управление 24-ят генерален директор на обществената телевизия обяви, че поема ръководството на медията от Вяра Анкова, с която го свързва не само професията, но и дългогодишно приятелство. 

"Работа има много и всички ще я свършим, затова ще помоля за спокойствие. В този кабинет са били много достойни хора и никога не сме забравяли, че нищо не започва и не свършва с нас. Трябва много да внимаваме за наследството, което оставяме. Няма незаменими хора, но има неповторими такива и много бих се радвал, ако двамата с теб бъдем сред тях", допълва Константин Каменаров. 

Още по темата

Каменаров е роден на 31 юли 1964 г. Завършил е "Медицина" в Медицински университет - София, но професионалната му биография стартира в Българската национална телевизия, където през 1992 година започва работа като репортер в "По света и у нас". Следващите 7 години посвещава на обществената телевизия, където е водещ и редактор на централните информационни емисии, редактор и водещ на публицистичното предаване "Панорама" и ръководител на новинарския екип на "Ефир 2". През 1999 година е назначен за говорител на правителството на Иван Костов, последвано от ръководни позиции в сферата на връзките с обществеността в телекомуникационна компания. От 2011 до 2013 година е оперативен директор на БНТ.

На 23 август, с решение на Съвета за електронни медии, Константин Каменаров бе избран за генерален директор на обществената телевизия.

Владее английски и руски език. Женен, с 4 деца.

/БТА/

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
М. Габриел: Изкуственият интелект и блокчейн технологиите ще оформят бъдещите икономики