IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Константинов: Намаляват шансовете за избори "2 в 1" през май тази година

Прогнозата е за нестабилна работа на парламента през следващите месеци

18:11 | 02.01.14 г. 1
Константинов: Намаляват шансовете за избори "2 в 1" през май тази година

Все по-малки стават шансовете за избори „2 в 1” – евроизбори и парламентарни избори през май 2014 г. Това обаче не изключва парламентарни избори по-късно – през есента. Това заяви пред „Фокус” математикът Михаил Константинов.

Той очаква нестабилна работа на парламента през настоящата политическа зима.

"Не може с такъв състав и такива компоненти вътре да има устойчива работа на парламента, но това не значи, че непосредствено предстои неговото разпускане. Доколкото виждам, всички политически сили са се втренчили в следващите избори тази година, които са евроизборите”, подчерта той.

Константинов допълни, че в самото начало е очаквал по-бърз крах на управлението, но някак си кабинетът "Орешарски" е намерил начин да съществува.

Според него "фундаменталната" грешка на ГЕРБ е, че не са "разхлабили коланите" в последната година от управлението си. "Още през 2012 г. държавата трябваше задължително да се разплати с бизнеса, в частност да върне ДДС-то. Трябваше да се вземат няколко големи заема и да се използват по предназначение – за инфраструктура и за подпомагане на най-отчаяно бедните", заяви той.

„ГЕРБ твърде рано и твърде лесно изпуснаха властта. Те го направиха с цел да понесат по-малки загуби на изборите, но нищо не пречеше да се опитат да решат някои въпроси", коментира Михаил Константинов.

Той прогнозира, че двата големи блока – БСП плюс ДПС и "някакъв вид десница с водеща партия ГЕРБ", ще имат по 7 - 8 мандата на евроизборите. Това ще остави още два мандата за други сили.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 35 rate down comment 10
stoiloff
преди 10 години
Напротив увеличават се! Константинов откажи се! Това твоето надминава секакви нагли граници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още