IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Контролните органи се обединяват в борбата срещу незаконната продажба на горива

Работна група ще прегледа законодателството, което регулира търговията с течни горива

15:11 | 14.01.16 г.
Контролните органи се обединяват в борбата срещу незаконната продажба на горива

Контролните органи обединяват усилията си в борбата срещу незаконната продажба на горива. На организирана от Национална агенция за приходите (НАП) среща представители на всички контролни органи са взели решение заедно да работят срещу злоупотребите и незаконните практики в търговията с течни горива.

В дискусията са участвали представители на НАП, Агенция „Митници“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Български институт по метрология, Държавна агенция за метрологичен и технически контрол, както и на Българската петролна и газова асоциация, съобщават от НАП. 

Инициативата следва да подобри координацията между отговорните институции, така че да се прекратят порочните практики в сектора и да бъдат спрени загубите, които търпи бюджетът, посочва се в съобщението.

На срещата са представени случаи на незаконни практики, които за някои от ведомствата не представляват проблем, но се оказват незаконни от гледна точка на друг контролен орган.

Експертите от НАП дават примери за подобен случай на продажба от мобилна цистерна с монтирана електронна система с фискална памет на стационарен обект с дистанционна връзка с НАП, който от фискална гледна точка няма нарушения, но в същото време е в противоречие с редица разпоредби в областта на планирането и проектирането, строителството и други.

Решено е да бъде свикана междуведомствена работна група, която да направи преглед на законодателството, регулиращо търговията с течни горива, за да се набележат мерки за съвместни действия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още