IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костадин Ангелов подписа заповедта за удължаване на мерките до 31 януари

Първоначално те трябваше да действат до 21 декември

19:45 | 18.12.20 г. 2
<p>
	Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.&nbsp;<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов подписа новата заповед, с която от 22 декември до 31 януари се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки, съобщават от пресцентъра на ведомството му.

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в класните стаи от 4 януари. Същия ден отварят врати и детските градини и яслите. Галерии и музеи ще работят при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на дистанция от 1,5 метра и задължително носене на маски. Театрите ще продължат да работят при досегашните правила.

Преустановяват се всички колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика.

Ресторантите към хотелите ще работят при използване на капацитета им до 50% и при ограничено работно време от 6 ч. до 22:00 ч.

Моловете остават затворени с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.

Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения, като се допускат само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

Игралните зали и казината няма да работят. Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.

Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Ех, че няма кой да ги .... Тия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
ing5rov
преди 3 години
"Костадин Ангелов подписа заповедта за удължаване на мерките до 31 януари..."Коя година ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още