Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Костадин Паскалев: Районирането да е в съответствие с Кохезионната политика

Икономически, екологичен и анализ на културно-историческото наследство ще покаже какво да е новото разпределение на регионите, съветва бившият министър

гледано: 2407   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

"Трябва много ясно да формулираме целта си от гледна точка на районирането на държавата. Аз бих я формулирал като постигане на интегрална ефективност", каза бившият министър на регионалното развитие Костадин Паскалев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че с районирането се цели ефективно усвояване на ресурсите на ЕС и посъветва Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) да публикува методиката с предложение за ново райониране на страната.

По думите му има логика в обособяването на Черноморски регион, защото отделянето му ще осигури растеж на този край на България.

Още по темата

Според Паскалев всички ресурси на държавата и начинът на управление би трябвало да са насочени към няколко основни цели – постигане на икономическа, социална и екологична ефективност, така че всички тези неща да образуват една цялостна интегрална ефективност.

„Например, ако говорим за образованието, каква мрежа от учебни заведения би следвало да имаме на територията на даден регион, така че потребностите на гражданите и на бизнеса да бъдат от удовлетворени от съществуващата образователна мрежа“, риторично попита той.

Паскалев смята, че трябва да направим оценка на всичко направено дотук и държавата да формулира ясно целите, които иска да постигне.

Вижте повече във видеото!

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ИПИ: Наблюдават ли се държавните предприятия със значителен фискален риск?