Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кр. Павлов: Ускоряването на инвестиционните разходи още не се е материализирало

Според главния икономист на Булбанк всички през първите четири месеца на годината инвестиционните разходи са на нивата от 2016 г.

гледано: 1072   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Уникредит Булбанк намалява прогнозите си за ръста на БВП на България за тази година, но подобрява своите очаквания за представянето на българската икономика догодина в сравнeние с доклада от преди три месеца. Каква обаче е причината за това?

"В най-голяма степен това се дължи на променената ни визия за начина, по който курсът към по-силно подкрепяща фискална политика ще се материализира във времето". Това каза главният икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов е ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Всичко това е свързано с изборите. Това, че в началото на годината страната се управляваше от служебно правителство, доведе до известно забавяне на проектите, които се финансират с европейски средства", коментира Павлов.

"Първите четири месеца на годината инвестиционните разходи на правителството са на нивата от миналата година, а тогава имаше чувствителен спад спрямо 2015", добави той.

Именно поради това заложеното в бюджета ускоряване на инвестиционните разходи на правителството досега не се материализира. "По тази причина ще бъде нужно повече време, за да може това увеличение на разходитe на правителството да достигне до реалната икономика", каза Павлов.

Целият разговор можете да видите във видеото

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Нено Димов: Лифтовият транспорт в Пирин е по-екологичен от автобусния