Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Красен Станчев: Актуализираният бюджет не е изпълнен

Бюджетът тази година е направен в по-обобщени пера, за да е по-трудно да се види къде отиват парите, коментира икономистът

Актуализираният бюджет не е изпълнен, коментира в ефира на Bulgaria On Air икономистът Красен Станчев. По думите му това, което относително зависи от правителство на микро ниво, не е се променило от периода май-юни досега.

Станчев допълни, че от данните е видно изпълнение на бюджета на Симеон Дянков, а не на актуализирания. По думите му настоящото правителство се занимава със „създаване на илюзии“ и говори за индустриализация.

Още по темата
„Министърът на икономиката постоянно говори, че ще развива промишлеността, за сметка на услугите“, посочи икономистът и допълни, че това е шестият опит на мандатоносителя за осъществяване на подобна намеса в икономиката.

По думите му управляващите се опитват да назначат свои хора на ключови постове в различните институции с цел осъществяване на по-добър контрол върху дейността им, като по този начин се води „класова борба“.

„Там, където има място да се прави с административни назначения, се прави“, коментира Станчев и даде за пример назначенията на областни управители, в митниците и т.н. По думите му стъпка в тази посока е и намерението за закриване на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. "Конституционният съд вече е напълно контролиран“, заяви още Станчев.

Според икономиста смисълът на тези промени е провокиран от очакването за предсрочни избори в скоро време. По думите му правителството няма да издържи дълго време на власт.

Икономистът коментира и че бюджетът тази година е направен в по-обобщени пера, по-абстрактно, за да е трудно да се проследи къде отиват парите.

По повод изнесените преди дни данни на НСИ за ръст на БВП през четвъртото тримесечие с 0,4% спрямо предходните три месеца и 1% на годишна база Станчев, подчерта, че не са изненада и че още от средата на годината  БНБ е представила прогноза за очакван по-динамичен растеж в последните три месеца на годината. Той посочи, че по отношение на последните две години данните са по-добри, но „спрямо последните пет години това е възстановяване“.

гледано: 1536   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Мариета Иванова, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 6 години
Ама разбира се, как иначе!!!!
Възмутително е ако простаците от народа почнат да се усещат че само ги лъжат в името на нещо по-добро.
Щом така е структуриран бюджета за да има последваща манипулация на резултатите след края на 2014-та ми е интересно каква всъщност е истинската картинка за тази година.
Май е много зле и дори и Орешарски с целият си супер-дупер професионализъм не може да направи абсолютно нищо освен да приказва лъжи.

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията