Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Красен Станчев: Членство в еврозоната ще донесе на България имиджови ползи

След влизането в еврозоната има опасност от безотговорно банкиране, вземане на правителствени дългове с част от международните валутни резерви на БНБ, предупреди икономистът

гледано: 2955   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Позитивите от членството на България в еврозоната ще са свързани с по-лесни сделки и по-малки разходи по тях
. Отделно, би се намалило и времето за преговори. Ползите не се реализират автоматично. Биха възникнали позитиви относно имиджа, финансовите институции, банките и българските политици. Ако хората, които представляват България, се ползват авторитет, ще има повече плюсове от присъединяването ни към еврозоната, заяви икономистът Красен Станчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Чехия, Полша, Унгария и скандинавските държави не бързат с приемането на еврото. Характерното за тях е силен европейски скептицизъм и недоверие към преразпределителните програми на Европейския съюз, някои от политиките и известен обективен поглед върху спазването маастрихтстките критерии от страните членки на еврозоната, както и смяната на политиките на Европейската централна банка", обясни Станчев.

Според икономиста след влизането на България в еврозоната има опасност да се случи по-безотговорно банкиране и безразборно вземане на правителствени дългове с част от международните валутни резерви на БНБ, които сега се използват за покритие на валутния борд.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

7
 
1
 
2
преди 1 година
Благодатно е желанието на Република България за присъединяване към Валутния механизъм II (ERM II) и Банковия съюз. За съжаление подготовката пренебрегва, че Европейската централна банка (ЕЦБ) неправилно въвежда в употреба евро. Фаталната грешка на ЕЦБ подсигурява възникване и на български щети. При наличие на грешката на ЕЦБ, колкото по-добре правителството на Република България изпълнява приетия план за присъединяване към Валутния механизъм II (ERM II) и Банковия съюз толкова българите сме с по-големи щети. Тези щети подсигуряват политическия провал на правителството.Жизненият интерес на Република България е прекратяване на фаталната грешка на ЕЦБ.За устойчив просперитет на Република България с евро е необходимо ЕЦБ правилно да въвежда в употреба евро.
5
 
7
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Има икономисти, а има и медийни "икономисти". Този е от вторите. Дано поне му плащат да говори подобни глупости. ...Или пък аз нещо не вдявам - я кажете как се взема правителствен дълг с валутни резерви. Самия израз не си го обяснявам нещо.....

Още от Икономика и политика
Как ще се измени политическата карта с проекта „Продължаваме промяната“?