IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красен Станчев: Кризисните проблеми се дължат на лоши идеи

Трудно е да се прецени кога България ще бъде член на еврозоната, коментира икономистът

15:01 | 30.01.20 г. 1
Красен Станчев: Кризисните проблеми се дължат на лоши идеи

Има опасност водната криза в Перник, разхищението на средства в здравеопазването и неразбориите около Наредба Н-18 да прераснат в сериозна политическа криза. Обществената тревожност е по всякакви поводи, като това се отразява на доверието в правителството. Това мнение изрази икономистът Красен Станчев в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Трудно е да се прецени кога България ще бъде член на еврозоната. При всички случаи обаче са ясни няколко неща.  Първо трябва да се формира банковият съюз, защото това беше едно от предварителните условия - следователно това няма да стане много бързо", коментира той.

Според икономиста Европейската централна банка се е променила много в последните десет години, но особено в последните две. По думите на Красен Станчев не е работа на централна банка да се занимава с климатични проблеми. 

Умора от властта, липсата на експертен капацитет или сценарий за дестабилизиране на управлението - на какво се дължат кризисните проблеми?

„Кризисните проблеми се дължат на лоши идеи", смята Красен Станчев. „Засилва се държавното регулиране и намеса. Имаме опит за преструктуриране на бизнеса, търговия с влияние и т.н., като се започне с енергетиката и се стигне до хазарта", допълни той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 4 години
лоши идеи ? ... това някакъв опит за политкоректност ли е ?Некадърни и крадливи са ... от нищо не разборат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още