IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красимир Карачаканов: При опазването на обществения ред армията трябва да участва

Военният министър призна, че е поискал съдействие от специалните сили, тъй като в района, в който те са дислоцирани, е извършено престъпление

12:14 | 09.09.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Военният министър Красимир Карачаканов защити решението си да включи армията в залавянето на 44-годишния Георги Генов, който уби съпругата си в Пещера.

Каракачанов потвърди, че от президентството искат от него отговор на какво основание е станало това. „Знам, че има таков писмо от „Дондуков” 2, ще го видя в понеделник и ще отговоря”, каза министърът в ефира на bTV.

Той посочи, че миналата събота му се е обадил зам.-министърът на вътрешните работи, който е поискал съдействие от специалните сили, тъй като в района, в който те са дислоцирани, е извършено престъпление и престъпникът се е укрил.

„Разпоредих на командира на 68-а бригада „Специални сили” да съдейства на органите на реда”, отбеляза той. 

Каракачанов отговори и на коментарите, че е взел решението зад гърба на началника на отбраната ген. Андрей Боцев.

„Какво значи да съм направил нещо зад гърба? Тъй като се намирах извън София, съм издал  заповедта устно. Освен министър на отбраната, аз съм и вицепремиер, отговарящ за обществения ред и сигурност. Убеден съм, че при опазването на обществения ред армията трябва да участва”, подчерта военният министър.

Той отговори и на коментарите, че според Закона за отбраната и въоръжените сили армията може да помага само при борба срещу разпространяване на оръжие за масово унищожение, тероризъм и незаконен трафик на оръжие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
lyusien
преди 6 години
Този да не си мисли че сме военна диктатура Има достатъчно полиция жандармерия и други полицеиски сили които могат да свършат работата Този човек все пак трябва да знае че законите трябва да се спазват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още