IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кратките срокове за производство и доставка са формулата за успех в модата

Българската модна индустрия има огромен потенциал за развитие, смятат производители

21:29 | 17.06.14 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;От игла до конец&quot;</em></p>

Снимка: "От игла до конец"

Новата формула за успех в модната индустрия са кратките срокове за производство и доставка (до 2 седмици). Това заяви управителят на мъжки облекла „Ричмарт“ Мартин Йорданов на пресконференция след участие на конференцията TOCICO 2014 във Вашингтон, организирана от консултантската фирма  Goldratt, съобщават от пресцентъра на „От игла до конец“.

Българската модна индустрия има огромен потенциал за развитие, смята Йорданов и посочва, че нашето конкурентно предимство са новите фабрики, построени в последните години в страната.

Сред печелившите бизнес решения за модния бизнес в България е и подкрепата на производителите за младите дизайнери, коментира още той. Целта на тази стъпка е да се подобри връзката "клиент - дизайнер - фабрика". 

В тази насока е и една от актуалните тендеции в мъжката мода - производство на костюми с индивидуален етикет, който носи името не на марката, а на човека, който го носи, на дизайнера и на плата.

В същото време високотехнологичното производство дава възможността такива костюми, изработвани индивидуално за клиента, да са на достъпни цени, близки до тези на конфекцията. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още