IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куба иска български консултанти за преструктурирането на държавни предприятия

Българската "Строителна механизация" е подписала меморандум за проект за подмяна на водопроводите на Стара Хавана

12:41 | 07.11.15 г. 7
<p>
	Хавана. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хавана. Снимка: Ройтерс

Куба иска български специалисти да консултират страната в процеса на преструктуриране на държавните предприятия. Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски със заместник-председателя на Министерския съвет на Куба и министър на икономиката и планирането Марино Мурийо Хорхе в рамкита на посещението на българската делегация в Хавана, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

Кубинският министър е запознал българския си колега с концепцията за актуализиране на икономическия модел и програмата на кубинското правителство за поетапни реформи в страната. Те включват по-голяма независимост на частния сектор и преструктуриране на държавните предприятия за постигане на по-висока ефективност.

Лукарски е представил на кубинския си колега опита на България в процеса на преструктуриране и приватизация на държавния сектор. Според него като цяло приватизацията в страната ни е изиграла своята роля и благодарение на нея голяма част от държавните предприятия са преминали в частни ръце и се развиват добре, а неефективните дружества са закрити. Българският министър е заявил готовност страната ни да помогне с експертиза процеса на преструктуриране на кубинската икономика.

По време на посещението българската фирма „Строителна механизация” е подписала меморандум за разбирателство с кубинския Институт за хидроресурси за стартиране на проект за подмяна на водопроводите на Стара Хавана чрез безизкопна технология. Според споразумението българската фирма ще изпрати свой екип от специалисти по рехабилитация на тръбопроводи по безизкопна технология и ще направи пилотен проект в Стария град на кубинската столица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
toto 2
преди 8 години
Наистина голяма смешка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
ха ха ха ха ........" Да внимават какво си пожелават, да не им се сбъдне! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
Tkilata
преди 8 години
Оправи ми деня тази статия :-)Сърдечно благодаря
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Tkilata
преди 8 години
Оправи ми деня тази статия :-)Сърдечно благодаря
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Да поканят директно ген. Любен Гоцев, Ахмед Доган заедно с Христо Бисеров и Данчо Ментата, Герги Гергов и Красимир Гергов. Ако не стигат може и Георги Първанов да се присъедини към експертния екип. Луканов и Лилов за жалост не са вече между живите та да помогнат на кубинските другари как се краде народ и държава и се създава частна другарска олигархия и червеноармейски масонски клубове, но гореизброените мисля ще са съвсем достатъчни. Да живей тъпия пролетариат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
antonio1234
преди 8 години
Шегуват се хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още