IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кънев: Намираме се пред исторически компромис за съдебната реформа

Утре проектът за промени в Конституцията трябва да бъде разгледан в Народното събрание

15:17 | 23.07.15 г.
Кънев: Намираме се пред исторически компромис за съдебната реформа

Намираме се на ръба на наистина исторически компромис. Това обяви съпредседателят на парламентарната група на РБ Радан Кънев след поредната си среща с лидера на ДПС Лютви Местан.

Кънев призна, че към момента явно няма нужната подкрепа от 160 депутатски гласа за внесения вече проект за промени в Конституцията, който утре трябва да бъде разгледан от Народното събрание.

"Предстои ни среща на нашата парламентарна група, предстоят разговори с ГЕРБ", анонсира той. Вероятно след тях ще се стигне до "историческия компромис".

Освен това вече започна и поредното заседание на Председателския съвет на парламента, на което се очаква ръководствата на парламентарните групи да решат дали ще има нов проект за поправки в Конституцията или ще се гласува вече внесеният.

Тази сутрин също имаше такова заседание, но то не се увенча с успех.

Вчера след консултации на премиера Бойко Борисов с парламентарните групи стана ясно, че има договорка за внасяне на нов проектозакон за изменение на Конституцията.

По-късно обаче реформаторите излязоха с решение, че няма да подкрепят законопроект за промяна на Конституцията, различен от вече внесения, който обаче няма нужната подкрепа от160 гласа, за да бъде приет.

Още поличитески новини можете да намерите в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още