IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК глоби „Арон–С” за заблуждаваща реклама на мебели

Комисията е наложила санкция на дружеството в размер на 76 хиляди лева

12:47 | 30.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК глоби „Арон–С” за заблуждаваща реклама на мебели

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи нарушение на фирма „Арон–С” ООД по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) и наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 76 000 лева, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по искане на „Аико Мулти Консепт” ЕООД, конкурент на ответника на пазара на внос и износ на мебели.

Проучването показа, че през целия месец септември 2011 г. "Арон-С" рекламира свои продукти, като посочва, че към една закупена мебел предлага друга безплатно, обясняват от КЗК. Според въпросната реклама при закупуване на секции „Ади” - за 579 лв. и „Ради” -  за 359 лв., леглата, части от тези серии мебели, се получават като подарък.

Проучването на КЗК обаче е установило, че в посочените цени са калкулирани поотделно както цените на секциите, така и цените на леглата, така че обявената парична сума в действителност представлява точен сбор от отделните цени на секцията и леглото.

Поради факта, че съдържанието на рекламата и начина на представянето й имат заблуждаващ характер относно действителните цени, на които се предлагат стоките, КЗК счита, че това е в състояние да повлияе на икономическото поведение на потенциалния потребител и да създаде опасност от увреждане на интересите на конкурентите в бранша, заявяват от КЗК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още