Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

КЗК на практика блокира обществените поръчки заради извънредното положение

Антимонополният регулатор реши да спре сроковете за обжалвания, давностните срокове, образуването и разглеждането на производства и други жалби

КЗК на практика блокира обществените поръчки заради извънредното положение

Снимка: Pixabay

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира сроковете за обжалване на обществени поръчки, концесии, жалби за нередности в компетенциите на Комисията и откази за образуване на производство, съобщават от институцията.

Основанието за на практика блокажа на обществените поръчки е въведеното извънредно положение заради разпространението на коронавируса Covid-19, посочва се в съобщението.

Припомняме, че антимонополният регулатор отложи заседанията си на 16 март, три дни след въвеждането на извънредно положение.

С отмяна на въведеното извънредно положение сроковете ще бъдат възобновени и ще започнат да текат занапред в останалата неизтекла към момента на спирането част, поясняват от КЗК.

До отмяната на извънредното положение спират да текат давностните и други срокове, предвидени в нормативни актове, с изтичането на които се погасяват или прекратяват права или се пораждат задължения за частноправните субекти, с изключение на сроковете по Наказателния кодекс и Закона за административните нарушения и наказания, посочват от Комисията.

Спират да текат и сроковете за изпълнение на указания, дадени от административен орган на страни или участници в производства, с изключение на производствата по Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове“, допълва се в съобщението.

Спират да текат и сроковете по съществуващите производства, започнати от Комисията.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 25 септември