IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени обществена поръчка за охрана на НКЖИ

Компанията не е предоставила достатъчно време на участниците в процедурата да разгледат обектите, които имат нужда от охрана

14:06 | 10.01.14 г.
КЗК отмени обществена поръчка за охрана на НКЖИ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени обществена поръчка на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) за избор на външна фирма, която да извършва денонощна физическа невъоръжена охрана на обектите й. Това става ясно от публикувано съобщение на КЗК, качено на официалната страница на ведомството.

Според антимонополната комисия НКЖИ, като възложител в процедурата, не е предоставила достатъчно време на кандидатите да направят оглед на обектите, които се нуждаят от охрана.

Според документацията на процедурата НКЖИ търси фирма, която да охранява денонощно общо 464 обекта.

В становището на КЗК се посочва, че националната компания е трябвало да предостави по-дълъг срок на всички кандидати, за да се запознаят по-добре с всичи условия и да анализират и разгледат внимателно обектите на компанията. 

"Съгласно Закона за обществените поръчки възложителят следва да удължи сроковете в процедурата, включително да съобрази и времето за оглед на обектите, част от поръчката, за което следва да определи достатъчно дълъг срок за осъществяване на предвидената възможност", казва се в съобщението на антимонополното ведомство.

Припомняме, че НКЖИ обяви обществената поръчка за охрана още през месец октомври. Железопътното дружество търсеше охранител за срок от 3 години.

Преди няколко дни КЗК отмени и друга поръчка на компанията - за почистване и дезинфекциране на санитарните й възли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още