IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК проверява ОМВ България

Действията на комисията са част от проверките за картел на пазара на горива

17:49 | 25.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КЗК проверява ОМВ България

Служители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) направиха днес внезапна проверка на място в "ОМВ България" ООД, съобщават от ведомството. 

Действията на КЗК са част от производство за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива, съобщи антимонополният орган. 

КЗК уточнява, че при проверката има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също така и средства за предаване на информация.

Миналата седмица (КЗК) съобщи за внезапни проверки на място в Shell България и „Еко България“. Такива имаше и в „Лукойл България“ и в „Ромпетрол България“.

През март служителите на Комисията проведоха подобна операция и в офисите на Българската петролна и газова асоциация.

КЗК разследва общо седем компании за картел на пазара на горива. Комисията започна проверката на сектора в средата на миналата година, след като се появиха съмнения, че движението на цените на горивата у нас не следва тенденцията на световните пазари.

Обхванат бе периодът от 1 януари 2012 година до 30 юни 2015 година. Комисията е установила, че в този отрязък от време има периоди, в които цените на дребно не се влияят от цените на едро и цената на производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още