IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще анализира концентрация на застрахователния пазар

Обект на оценка ще е сделката между „Животозастрахователен институт” АД и ЗАД „Здравноосигурителен институт” АД

14:56 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще анализира предстояща концентрация на застрахователния пазар, става ясно от публикация на сайта на институцията.

Комисията за защита на конкуренцията е получила уведомление, с което се съобщава за намерението на „Животозастрахователен институт” АД да осъществи концентрация посредством преобразуване чрез вливане на ЗАД „Здравноосигурителен институт” АД в „Животозастрахователен институт” АД.

Търговските дейности на двете дружества са свързани както следва - преобразуващото се предприятие ЗАД „Здравноосигурителен институт” АД осъществява застрахователна дейност в областта на общо застраховане съгласно разрешение за извършването на застраховане по Кодекса за застраховането.

Приемащото дружество осъществява застрахователна дейност в областта на животозастраховането по смисъла на Кодекса за застраховането.

Очаква се операцията да окаже въздействие върху пазара на предлагане на застрахователни услуги по т. 1 - „Злополука“ и т. 2 - „Заболяване“ от Кодекса за застраховането на територията на България.

Становището следва да бъде заведено в КЗК до седем дни от публикуването на съобщението (29 май 2017 г.).

КЗК ще се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още