IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще анализира вливането на ЗАД „Виктория“ в „Дженерали“

Според антимонополния орган се очаква операцията да окаже въздействие върху пазара

11:35 | 05.05.15 г.
КЗК ще анализира вливането на ЗАД „Виктория“ в „Дженерали“

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило уведомление за намерението на ЗАД „Виктория“ АД да се преобразува чрез вливане в „Дженерали Застраховане“ АД.

Приемащото дружество „Дженерали Застраховане“ (Generali) ще стане универсален правоприемник на всички активи и пасиви (включително на портфейла от застрахователни договори) на ЗАД „Виктория“, което ще се прекрати без ликвидация, се казва в съобщение на сайта на КЗК.

Тъй като се очаква операцията да окаже въздействие върху пазара, антимонополният орган ще направи оценка на концентрацията.

Припомняме, че през ноември 2014 г. „Дженерали“ постигна споразумение да придобие пълен контрол над ЗАД "Виктория".

Преди това – през през декември 2013 г., „Дженерали“ придоби 67% от "Виктория", закупувайки дела на FATA Assicuraziuoni Danni, регистрирано в Рим. FATA е акционер в застрахователното дружество от лятото на 2007 г.

До септември 2014 г. в Надзорния съвет на застрахователното дружество беше и банкерът Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ, чийто лиценз беше отнет на 6 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още