IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК спря обществена поръчка – на изискванията отговаря само БТК

Процедурата, стартирана от „Специализирани болници за рехабилитация“, е с прогнозна стойност от 360 хил. лева

17:48 | 25.03.13 г.
КЗК спря обществена поръчка – на изискванията отговаря само БТК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени обществена поръчка на „Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс“ за доставка на далекосъобщителни услуги от лицензиран оператор.

Процедурата беше обявена на 9 януари 2013 година, а прогнозната й стойност е 360 хил. лева.

Срещу тази сума желаещите да участват в процедурата е трябвало да предоставят услуги за 355 абоната на мобилни услуги, организирани в една корпоративна група, фиксирани гласови услуги за 122 обикновени телефонни поста и 3 ISDN BRA и частна мрежа за обмен на данни между 14 сгради на "СБР – Национален комплекс" ЕАД. 

От съобщението на комисията става ясно, че при проверката са били установени няколко нарушения. На първо място изискванията в документацията са приложими единствено към един участник – БТК АД. „По този начин е допуснато нарушение на Закона за обществените поръчки, което е основание за отмяна на обжалваното решение за откриване на процедурата“, се казва в съобщението на регулатора.

Има и неяснота по отношение на методиката за оценка, което е довело до невъзможност за обективно оценяване на офертите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още