IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК започва производство за придобиване на Медика от Софарма

Операцията ще окаже въздействие върху пазара на производство на лекарства, предназначени за хуманната медицина

11:44 | 29.01.15 г. 2
КЗК започва производство за придобиване на Медика от Софарма

Софарма АД е подала уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за придобиване на Медика АД. Производството за разрешаване на концентрация е образувано на 28 януари, се съобщава на сайта на комисията.

Очаква се операцията да окаже въздействие върху пазара на производство на лекарства, предназначени за хуманната медицина (подпазар твърди перорални лекарствени продукти) на територията на България.

КЗК ще извърши оценка на концентрацията и ще се произнесе с решение по разпоредбите на Закона за защита на конкуренцията.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, уточняват от антимонополния орган.

Основните търговски дейности на „Софарма“ АД са производство на медикаменти и химико-фармацевтични препарати, търговия в страната и чужбина, научно-изследователска дейност в областта на фитохимията, химията и фармацията.

„Медика“ АД произвежда медицински изделия, лекарства и хранителни добавки. Също така извършва търговия, научно-изследователска, инвеститорска и строителни дейности.

Софарма АД увеличи дела си в Медика АД до 23,2% към 4 ноември 2014 г. след серия от сделки.

Също през ноември миналата година Комисията за финансов надзор (КФН) одобри договора за вливането на Българска роза - Севтополис АД в Софарма АД.

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
partner
преди 9 години
Има - за ветеринарна медицина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Да не би да има и нЕкво друго производство на лекарства за НЕхуманна медицина?:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още