IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК: ЗК "Надежда" нарушава Закона за защита на конкуренцията

Антимонополният регулатор установи прилагането на неразрешени търговски практики от застрахователната компания

18:04 | 04.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Застрахователната компания „Надежда“ е извършила нарушение на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от антимонополния орган.

От Комисията за защита на конкуренцията са установили, че застрахователната компания е наложила забранените вертикални споразумения за определяне на цени на препродажба в посредническите договори със застрахователните брокери на договорите за общо/имуществено застраховане.

Изключение, според КЗК, прави задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Според регулаторния орган това поведение на фирмата “има за цел предотвратяване, ограничаване и нарушаване на конкуренцията на пазара на търговия на дребно със застрахователните продукти”.

Производството по преписката е образувано на основание Закона за защита на конкуренцията за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на ЗК „Надежда“ АД във връзка с налагане на търговски практики, с които пряко и/или косвено застрахователните брокери, с които дружеството се намира в договорни отношения, се ограничават да правят отбив от собственото си възнаграждение в полза на крайните клиенти.

В срок от 30 дни ЗК "Надежда" има право да представи писмени възражения по предявените твърдения.

Определението не подлежи на обжалване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още