Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Лекарският съюз подкрепя протестите на общинските болници

Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване дейността на общинските лечебни заведения, рискуваме системата да спре да работи, посочват от БЛС

Лекарският съюз подкрепя протестите на общинските болници

Снимка: Pixabay

Българският лекарски съюз (БЛС) подкрепя протестните действия на Националното сдружение на общинските болници, организирани на 15 януари. Това съобщават от съсловната организация.

БЛС припомня своята принципна и последователна позиция, че "здравето е капитала на една нация, основна ценност и приоритет, част от националната сигурност на всяка държава". 

Още по темата

От БЛС напомнят за критичното състояние на най-малко 12 от общинските болници в страната, които са пред фалит, като се добавя, че в най-тежко положение са болниците в Свищов, Белоградчик, Омуртаг, Тутракан, Петрич, Чирпан, Ловеч и Гоце Делчев.

"Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване дейността на общинските лечебни заведения, рискуваме системата просто да спре да работи - контингента от пациенти ще трябва да се пренасочи към областни и университетски болници, които поради лимитиране на дейността им, няма да могат да отговорят на нуждите на гражданите".

"В условията на тази здравна катастрофа, УС на БЛС застава зад справедливите протестни действия на колегите и апелира за светкавична реакция на държавата относно финансовото стабилизиране на общинското здравеопазване", се посочва в позицията.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Индескът на тръжните цени се е повишил с 1,03% през седмицата