IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летният туристически сезон може да пострада заради отлива на украински туристи

От туристическия бранш се опасяват, че може да се стигне до провал на Международната туристическа борса в Украйна

11:41 | 09.03.14 г. 2
Летният туристически сезон може да пострада заради отлива на украински туристи

Украински туристи масово анулират своите почивки в България заради кризата на Кримския полуостров, заявиха туроператори и кметове на морски общини.

По думите им има опасения, че е възможно Mеждународната туристическа борса, която трябва да се проведе в Киев в края на март, да се провали. Всичко това ще се отрази в негативен план на предстоящия летен туристически сезон.

Туроператорите разкриха, че има сериозен спад в заявките за почивки по Черноморието от страна на украинци. Миналата година те отчетоха ръст от 15%, но за тази година прогнозите не изглеждат толкова оптимистични.

От бранша заявиха, че вече се говори сериозно за отпадането на туристическата борса в Киев. Аналогична е ситуацията и с руския пазар, тъй като към момента почти няма резервации оттам.

Санкциите към Русия от страна на Европейския съюз, свързани с визовия режим, притесняват туроператорите. Според тях, ако руският пазар бъде загубен, това означава, че туризмът в България ще претърпи катастрофа.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 10 години
Затова ли направиха толкова инвестиции в Сочи .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 10 години
"Според тях, ако руският пазар бъде загубен, това означава, че туризмът в България ще претърпи катастрофа."Не е ли това целта на Путин - да накара руснаците да харчат в Русия , а не да си дават парите по чужди страни : за почивки , покупки на ваканционни имоти из цяла Европа и тн. Не беше ли недвусмислено обръщениенто му към руските вложители извън страната по повод Кипър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още