Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Левон Хампарцумян: Прогнозата на ЕК не е повод за притеснение

Еврото не носи по-висок стандарт, нашият труд го носи, категоричен е банкерът

Левон Хампарцумян: Прогнозата на ЕК не е повод за притеснение

Снимка: Инвестор.бг

Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност. Такава зимна прогноза направи тази седмица Европейската комисия. Според банкера Левон Хампарцумян обче тази прогноза не е повод за притеснение. В ефира на Нова телевизия той отбеляза, че не всички прогнози се сбъдват по начина, по който са направени. 

Според него това е просто едно предупреждение, че може би възходящият цикъл на икономиката в света и Европа, който продължи доста години, вероятно е към края си. „Икономиката е циклична, не можеш да вървиш само нагоре”, коментира банкерът. 

Още по темата

Той е категоричен, че днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. „Винаги ще има недоволни. Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят”, коментира Хампарцумян.

Що се отнася до заплатите в частния сектор, банкерът заяви, че има сегменти, в които конкуренцията за хора е много голяма и заплатите вървят много бързо нагоре.

„Нещата куцат в тази част на трудовия пазар, когато хората нямат необходимата подготовка, образование”, заяви Левон Хампарцумян.

Той коментира и какво можем да очакваме след влизането в Еврозоната. „Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс. Ако има негативни ефекти, да сме ги усетили досега.

Кредитите ще се превалутират в евро, което ще стане с определени регулации. Ще се присъединим към една зона на по-висока степен на благоденствие. Но еврото не носи по-висок стандарт – нашият труд го носи”, заяви Хампарцумян. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

2
 
7
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ЕЦБ започна нов стрес тест през ноември т.г., като обект на проверка са първите три по големина банки: УниКредит Булбанк АД, Банка ДСК ЕАД, Обединена българска банка АД, а също и три от банките “гнили ябълки”: Първа инвестиционна банка АД, Централна кооперативна банка АД и Инвестбанк АД. Очаква се резултатите да станат известни през юли 2019 г.

https://bivol.bg/bnb-unicredit-bulbank-report.html
1
 
10
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
В началото на 2017 г. Unicredit продава на норвежката компания за събиране DCA задължения 93 млн. евро лоши кредити на българската си структура , през ноември същата година още 84 млн. евро, а в края на септември т.г. още 249 млн. евро или общо около 430 млн. евро само за последните 2 г.!
Затова химика го изритаха, не става даже и за крадец.
8
 
33
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Въпросният Левон, да се замисли, ако не се беше превърнал в мошенник от класа, а си беше останал инженер-химик, дали нямаше да е от тези 2-3 милиона, които напуснаха и напускат гетото.
11
 
34
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тоя със сигурност живее по-добре отпреди 30 години, даже най-добре - къпе се в ПАРИ!

"Той е категоричен, че днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. „Винаги ще има недоволни. Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят”"

В България под, създаване на условия "за да работят", да се разбира "създадат подходящите условия да крадат", "предприемчивите", разбирай "мошенниците от картела".

Още от Икономика и политика
Bulgaria ON AIR проследява евровота с извънредни изборни студиа