Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Лиляна Павлова пуска нова поръчка за сайт на председателството

До 1 декември трябва да заработи интернет страница, която да поддържа онлайн стрийминг

Лиляна Павлова пуска нова поръчка за сайт на председателството

Снимка: Архив БТА

Обявили сме нова поръчка за сайт за председателството на ЕС, има достатъчно време той да бъде направен. Това каза министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред БНР.

„Вече беше проведена обществена поръчка за избор на изпълнител, който да направи сайта. Сайтът е специфичен и тя включва не само изработването му, но и допълнителни компоненти, които усложняват тази процедура – например излъчване на онлайн стрийминг за живо предаване на заседания. Оказа се, че нито една от трите фирми, участващи в поръчката, няма нужния опит и не е правила поне два такива аналогични сайта. Това е причината да прекратим процедурата, но тя вече е обявена наново. Бяха направени промени, така че се надявам да се появят повече кандидати, които да могат да отговорят на изискванията“, посочи Павлова. 

Още по темата

По думите ѝ в момента „няма драма“, защото сайтът трябва да започне да функционира на 1 декември, а дотогава има достатъчно време, за да бъде избран изпълнител и той да изработи и внедри такъв сайт.

На въпрос дали за сумата от 70 хил. лева, както е обявено в обществената поръчка, може да се направи сайт с всички допълнителни нужни компоненти, Павлова обясни, че предварителното пазарно проучване е показало, че това е една реалистична сума. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев: Израел може да инвестира у нас като център на ИТ и научни изследвания