IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на президентски указ спъна промените в кабинета

След като Румен Радев се върне от посещението си в Латвия, искането за указа ще бъде разгледано, твърдят от администрацията на Румен Радев

10:13 | 13.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Парламентът няма да гласува промените в състава на правителството днес. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на днешното заседание, предаде БТА. Тя обясни, че в деловодството на парламента не е постъпил указ на президента за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Поради това Младен Маринов не може да бъде избран за министър на вътрешните работи. Ако указът на президента постъпи в парламента, точката ще бъде включена отново в дневния ред, уточни Караянчева. 

От администрацията на президента коментираха пред Агенция „Фокус“, че при тях е постъпило решение на Министерски съвет, което предлага на президента да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов. Когато президентът се върне от пътуването си до Латвия, където участва във формата „Арайолуш“, това решение ще бъде разгледано, коментират от администрацията на Румен Радев. 

Малко по-рано днес пък от Министерство на вътрешните работи (МВР) изпратиха покана до медиите да проследят церемонията по предаването на властта, която трябваше да се състои веднага след гласуването в парламента. 

Премиерът Бойко Борисов внесе вчера проекторешението си за рокадите в кабинета вчера, след като Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев депозираха оставките си по негово настояване и в отговор на обществения натиск за поемане на политическа отговорност след трагедията в Своге, която отне живота на 17 души.
С днешното гласуване депутатите трябваше да освободят министрите от длъжност, а на тяхно място да назначат инж. Петя Аврамова за регионален министър, Младен Маринов за вътрешен министър и Александър Манолев за транспортен министър.

В момента народните представители продължават работа с разглеждане на върнатите от президента промени в Административнопроцесуалния кодекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още