IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любомир Хърсев е най-добрият CFO за 2017 г.

Forbes и EY Bulgaria определиха финансовия директор на „Лидл България“ за победител в четвъртото издание на конкурса

12:47 | 07.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: EY Bulgariа</em></p>

Снимка: EY Bulgariа

Любомир Хърсев, финансов директор на „Лидл България“, е носителят на голямата награда CFO на годината за "Цялостен принос" на четвъртото издание на конкурса на консултантската компания EY Bulgaria, който се провежда с медийното партньорство на списание Forbes България и с медийната подкрепа на Investor.bg.

За пореден път EY Bulgaria отличи онези финансови лидери в България, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти.

„Награждаваме пет изключителни личности, хора, които са преди всичко стратегически съветници на ръководството на компаниите. Акцентът на работата на финансовия директор е създаване на повече стойност за организацията и, разбира се, усърдно проследяване на резултатите на компанията. Всичко това е от фундаментално значение за успеха на фирмите“, каза Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY Bulgaria.

Според него все по-трудна става задачата на журито, чиито членове са успешни бизнес лидери – проф. Бистра Боева от УНСС, доц. Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България, Тодор Брешков, управляващ съдружник на Лонч Хъб, Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп, и Александър Пулев, сътрудник на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Николай Гърнев обясни, че сред кандидатите в петте категории на престижния конкурс на финансовата общност има финансови директори, номинирани няколко поредни години от екипите, в които работят.

По думите му през последните две години фокусът на постиженията е преместен от ефикасност към растеж, което е предизвикателство за професионалистите.

Антонина Занева, финансов директор на научно-изследователската фармацевтична компания  „ГлаксоСмитКлайн“, е призната за най-добрия финансов директор в категорията „Стратегия за развитие  на финансовата функция“.

В категорията „Планиране и прогнозиране“ за най-добър CFO, който е допринесъл за  растежа на компания си, е определен Борис Тенчев от иновационната ИТ компания „Булпрос консултинг“.

Галина Денева от Индустриален  холдинг България спечели в надпреварата с достойните си конкуренти в категорията „Контрол и отчетност“.

Ивалина Бозаджиева от Grammer BG – един от световните лидери в автомобилната индустрия в производството на компоненти и системи за автомобилния интериор, е носителят на приза в категорията „Ликвидност и риск“.

Победителите досега в категорията „Цялостен принос“ са:

CFO of the year 2016 – Доротея Николова, главен финансов директор на Банка ДСК;

CFO of the year 2015  – Малина Маринова, старши финансов мениджър в Progress;

CFO of the year 2014 – Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още