Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Lockheed Martin обещава скоро да завърши завода за производство на F-16 Блок 70

Заводът в Грийнвил ще работи още за Бахрейн и Словакия

Lockheed Martin обещава скоро да завърши завода за производство на F-16 Блок 70

Снимка: Lockheed Martin 

Новият завод в Грийнвил, Южна Каролина, в който ще бъде произвеждана бъдещата ескадрила изтребители F-16 Блок 70 за България, е почти завършен, съобщи американският производител Lockheed Martin.

Заводът в Грийнвил скоро ще започне производството на новите F-16 Блок 70 за Бахрейн, Словакия и други международни клиенти, сред които може да бъде и България. 

Още по темата

„С напредването на процеса по придобиване на F-16 Блок 70 България може да бъде сигурна, че ще получи доказана и иновативна самолетна система, която в продължение на десетилетия ще може да допринася към оперативната съвместимост на НАТО“, каза Джим Робинсън, директор Международно бизнес развитие за F-16 в Lockheed Martin.

Производителят твърди, че този модел изтребител има вградени технологии, разработени за петото поколение изтребители F-35 Мълния II и F-22 и в същото време е „доказано, способно, ниско-рисково и ценово ефективно решение за нуждите на националната сигурност на България и НАТО“.

„То ще допринесе за националната сигурност на България и ще предостави дългосрочна възможност за развитие на българските военновъздушни сили. Компанията работи с правителствата на България и Съединените щати за очертаване на възможностите за намаляване на разходите в процеса на преговорите“, се допълва в съобщението.

Компанията потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България.

„Придобиването на F-16 Блок 70 ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост“, заявява производителят.
 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев подписа указ за освобождаването на главния секретар на МВР