Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Lockheed Martin обсъжда сътрудничество с БАН

Американските специалисти имат интерес към възможностите на българските учени в проучванията за отбраната, сигурността и космоса

Lockheed Martin обсъжда сътрудничество с БАН

Снимка: Архив Ройтерс

Представители на американския производител на самолети Lockheed Martin, избран за доставчик на бойни самолети F-16 за българските ВВС, посетиха Българската академия на науките, за да обсъдят възможности за бъдещо партньорство, посочва се в съобщение до медиите.

Делегацията на Lockheed Martin е водена от Джонатан Хойл, главен изпълнителен директор за Европа.

Акцент е поставен върху позицията на компанията като световен технологичен лидер, посветен на развитието на следващото поколение учени, инженери и иноватори – визия, която се споделя и от Българската академия на науките.

Американските специалисти имат интерес към възможностите на БАН в области като проучване и развитие в отбраната, сигурността и космоса. 

Още по темата

„Нашите интереси се простират отвъд аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, иновативни сензори и технологии, които намират приложение не само в областта на отбраната и сигурността, но и в реалната икономика“, е посочил Джонатан Хойл.

Lockheed Martin разглежда Българската академия на науките и нейните възможности в области като проучване и развитие в отбраната, сигурността и космоса, като важен партньор в един свят, където технологиите се развиват с безпрецедентна скорост. Закупуването на изтребители F-16 за българските ВВС ще бъде катализатор на дългосрочно стратегическо партньорство в България, което ще развие таланти в науката и инженерството, необходими, за да бъдат посрещнати предизвикателствата на 21 век, пише в съобщението.

Самолетите F-16 Блок 70 за България ще бъде произвеждан в завода на Lockheed Martin в Южна Каролина, САЩ.

От американската компания потвърждават ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България във връзка с придобиването на F-16 Блок 70 за ВВС.

В съобщението се посочва още, че с напредването на процеса по придобиване компанията работи с правителствата на България и САЩ за идентифициране на възможностите за намаляване на разходите за F-16 Блок 70.

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 12-и август