IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Логистични компании взеха сертификати за инвестиции в Индустриална зона Божурище

„Дриймс транс“ и „Вак Инвест“ ще изградят бази за складиране и съхраняване на товари

13:53 | 15.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Две логистични компании получиха сертификати за инвестиции в  Индустриална зона Божурище. Те ще изградят бази за складиране и съхраняване на товари. Двата сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите бяха връчени днес от министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждане на складова база получи „Дриймс транс“ ЕООД. За изграждане на комплексен логистичен център сертификат за инвестиция клас „Б“ получи oт своя страна „Вак Инвест“ ООД.

И двата проекта ще бъдат реализирани в управляваната от държавната „Национална компания индустриални зони“ ЕАД зона в Божурище, съобщи икономическото министерство.

Регионът на София се очертава като водещ логистичен център у нас, следван от частната „Индустриална зона Тракия“ край Пловдив, коментира Лукарски. 

По думите му сертифицираните проекти към средата на годината са девет за 179,5 млн. лв. и се очаква разкриването на общо 2193 нови работни места. Три от тези проекти са разположени в Индустриална зона „София-Божурище“.

Инвестиционният  проект на „Дриймс транс“ ЕООД е за складиране и съхраняване на товари. Предвижда се да бъде закупен терен в района на с. Гурмазово, общ. Божурище, върху който да бъде изградена база за складиране на товари: закрити и открити складове, както и офис-сграда. Размерът на сертифицираната инвестиция възлиза на 3,8 млн. лева.

Управителят на дружеството Йордан Въчев посочи, че през следващите 5 години ще бъдат инвестирани 100 млн. лв. и ще бъдат разкрити 1000 работни места.

„Вак Инвест” ООД планира изграждане на комплексен логистичен център за складиране и съхраняване на товари в индустриалната зона в Божурище, също в района на с. Гурмазово. Размерът на сертифицираната инвестиция е 1,6 млн. лева. Строителните дейности включват изграждането на складови помещения с опция за вътрешно административно тяло във всеки склад и прилежаща инфраструктура.

И двете компании ще ползват административно обслужване при съкратени срокове и придобиване право на собственост или ограничени вещни права върху имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още