IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски: Реформаторският блок не се оказа печеливша формула

Според него изборният резултат е поражение, а трите десни формации следва да се саморазпуснат и да се започнат нови разговори за обединение

10:49 | 31.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като поражение изборния резултат на Реформаторския блок, който не успя да се пребори за място в парламента.

Той призна, че избирателите не са могли да се ориентират добре кой кой е в дясното политическо пространство.

„Факт е, че Реформаторския блок не е печеливша формула и трябва да се започне наново разговор за десницата, но не беше грешка, че няма единен лидер. Обединените патриоти много добре си живеят и дават добри резултати, без да имат единен лидер”, заяви бившият икономически министър в ефира на bTV. 

„Последната седмица при тези социологически проучвания, които даваха изравняване на ГЕРБ и БСП, беше ясно, че ще се вдигне изборната активност и много от гласовете на по-малките партии ще се прелеят или към ГЕРБ, или към БСП. От това пострадахме не само ние, а и Обединените патриоти и „Воля” на Веселин Марешки”, коментира още Лукарски.

Според него и трите десни формации, които не минаха 4-процентния праг (Реформаторския блок, „Да, България” и „Нова република”), са претърпели поражение на изборите и следва да се саморазпуснат и да започнат наново разговори на неутрален терен.

„Не ни достигна това, че не бяхме обединени. Трябва да има нов разговор за десницата и да се върви към обединение”, категоричен беше той и добави, че явно всички са виновни, за да се стигне до "този хал" и да има 300 хил. души, непредставени в парламента. 

Повече за изборите четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
fras
преди 7 години
Реформаторският Блок си беше печеливша формула.Провали се, защото:1. Оказа се, че не е част от участниците, основно СДС и БГ на гражданите, не са хич насочени реформаторски. 2. А като следствие на горното престана да е и блок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
sdar
преди 7 години
Малииии, Лукарски се прави на вода ненапита. Изборната активност му била виновна ...За съжаление всички знаем истината, причината хората да не подкрепят РБ е че те вече веднъж предадоха гласоподавателите си в предния парламент, като се присъединиха и подкрепиха ГЕРБ. А реално хората гласуваха за РБ защото се надяваха на промяна, а РБ реши да крепи статуквото. Е крепенето доведе до изконсумиране на подкрепата и доверието, така че Лукарски да не мисли че хората не виждат и не разбират как за 2-3г. РБ реано нищо не направи за промяна, а си стоеше спокойно във властта. Така че резултата си е реален на действията на Лукарски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още