IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски: Спирането на големи търгове няма да притесни инвеститорите

Министърът на икономиката прогнозира намаляване на цените на горивата

17:59 | 02.03.16 г. 1
Лукарски: Спирането на големи търгове няма да притесни инвеститорите

Спирането на множество големи обществени поръчки, които обаче са признати за напълно законни, по никакъв начин няма да навреди на икономическата среда и да притесни инвеститорите в България, коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от БНР.

„Мисля че напротив, спрените обществени поръчки именно ще дадат по-голяма яснота и по-голяма прозрачност по отношение предвидимостта и по отношение на пълзящи недомлъвки и на слухове и така нататък, включително и в пресата, за прозрачността на тези поръчки", посочва той. 

Лукарски е сигурен, че при провеждането на спрените търгове по новия Закон за обществените поръчки ще има много по-голяма предвидимост и сигурност.

„Не бихме могли да говорим за несигурна икономическа среда, даже напротив”, посочи икономическият министър.

Лукарски прогнозира намаляване на цените на горивата. Като аргумент той посочи започнатото от Комисията за защита на конкуренцията разследване за картелно споразумение на пазара на горива у нас, както и цените на петрола на международните пазари, които продължават да спадат.

„Очаквам да паднат цените и се надявам и съм сигурен, че цените на горивата ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда”, каза министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Очаквам да паднат цените и се надявам и съм сигурен, че цените на горивата ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда, каза министърът. Направо ше се изпотрепят инвеститорите...аве тоя е за бисери и вицове !После що предпочитали Румъния ! ***...дето казваше Стоичката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още