IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл е готов да намали цената за преработка на нефта до нула

На среща в икономическото министерство с шефа на компанията Валентин Златев е била обсъждана и идеята за фиксиране на цените на горивата за даден период

19:55 | 05.04.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лукойл е готов да намали цената за преработка на нефта до нула

"Лукойл" е готов да намали цената за преработка на нефта до нула, обяви след двучасова среща в икономическото министерство генералният директор на компанията Валентин Златев. На срещата освен енергийният министър Делян Добрев участваха още заместникът му Валентин Николов и министърът на транспорта Ивайло Московски.

От "Лукойл" имат готовност да сведат до минумум производствените, търговските и административните си разходи, за да може цените на горивата да спаднат. Според Валентин Златев скъпите горива са удар върху икономиката и потребителите.
Нашите възможности за намаляване на цените не са големи, призна за пореден път директорът на "Лукойл".

Той оцени разговорите като изключително ползотворни, но допълни, че не е обсъждана финансовата част на въпроса, тъй като на срещата не е присъствал министър Симеон Дянков. Дискутирана обаче е била идеята за фиксиране на цените на горивата за даден период, нещо, което се случи миналата година за един месец.

Валетин Златев коментира и разследването на Комисията за защита на конкуренцията, която проверява за картел при горивата. По думите му в проверката няма нищо притеснително защото "Лукойл" е бил проверяван през 2009 и 2010 гидина.

В заключение Златев събщи, че от началото на годината потреблението на горива у нас е намаляло с 24%, а нефтът е поскъпнал с 34 на сто.

Предстои нова среща за обсъждане на темата за акциза върху горивата, на която освен Симеон Дянков, най-вероятно ще участва и премиерът Бойко Борисов. 

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 12 години
Руменчо - аз помня поне 3 повишения на акциза от 2008г. до 2011г.Много се пъниш мойто момче но не е достатъчно за победата на световния руски социализЪм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 5
rumen221
преди 12 години
Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ -ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА - ТРАЙКОВ КАЖИ СИ!!!- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!(- Сталин се би без резерви пред Москва, Хитлер се би без резерви пред Берлин, Япония капитулира, когато им свършиха резервите)- ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 стотинки..., е, които можем да си го позволим де...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 3
rumen221
преди 12 години
1от: daklпреди 15 часаЗлатев удря звучна плесница на приятеля си Б.Б. , като на практика показва на обществото кой е истинския виновник за сегашните високи цени на горивата.През 2008 г. в разгара на финансовата криза когато барел нефт удари най-високата до сега цена от 147 щ.долара , плащахме на бензиностанциите 2.45 лв. за литър бензин , а сега Б.Б. ни ощастливява с цена 2.70 лв. при цена на барел нефт 121 щ.долара т.е. 26 долара по евтин е нефта от 2008 г. , а бензина значително по -скъп.Радвай се народе на гениалния си ПРЕМИЕР!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 12 години
Това не го вярвам.Някаква форма на корпоративен PR e - избързва да изпревари негативните настроения и протести срещу Лукойл и руснаците.stone kold - няма случай в историята на Лукойл, когато да са правили реверанс към българите относно цените на горивата дори и при подписването на "големия шлем" и при управлението на националните предатели от БСП.Много бързаш с осребряването на евентуалните "загуби от отказа за АЕЦ Белене".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 5
stone kold
преди 12 години
ето максимата "неме интересува кои е на власт дайте ми монетния двор" в действие боко е до време златев до живот
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
stone kold
преди 12 години
аз ви казах че ще има сериозен ритник от руска страна заради белене....сега хем ще плащаме хем няма да имаме..руснаците пак ще си докопат тяхното но ние няма да имаме белене......нека клинтън сега да ни помага от 15000 км
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
dakl
преди 12 години
Златев удря звучна плесница на приятеля си Б.Б. , като на практика показва на обществото кой е истинския виновник за сегашните високи цени на горивата.През 2008 г. в разгара на финансовата криза когато барел нефт удари най-високата до сега цена от 147 щ.долара , плащахме на бензиностанциите 2.45 лв. за литър бензин , а сега Б.Б. ни ощастливява с цена 2.70 лв. при цена на барел нефт 121 щ.долара т.е. 26 долара по евтин е нефта от 2008 г. , а бензина значително по -скъп.Радвай се народе на гениалния си ПРЕМИЕР!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още