IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Лукойл” и „Петрол” ще се състезават за доставчици на горива за администрацията

Прогнозната стойност на рамковото споразумение е до 50 млн. лв.

12:41 | 19.03.11 г.
„Лукойл” и „Петрол” ще се състезават за доставчици на горива за администрацията

Централният орган за обществени поръчки проведе открита процедура за доставка на горива за държавната администрация. За изпълнители са определени и двамата участници, представили оферти – „Лукойл България” ЕООД и „Петрол” АД, съобщиха от Министерството на финансите.

Прогнозната стойност на рамковото споразумение е до 50 млн. лева.

От ведомството съобщават, че двете фирми предлагат значителни отстъпки за всички видове горива, които ще доставят на държавната администрация – дизелово гориво, бензин А95 и бензин А98, за целия срок на рамковото споразумение до 31 декември 2012 г. Предложените отстъпки от публичните цени на горивата са съответно 3% от „Лукойл България” ЕООД и 4,5% от „Петрол” АД.

Очаква се Централният орган да сключи рамкови споразумения с избраните изпълнители, като предложените отстъпки са задължителната гарантирана отстъпка за бъдещите договори до края на 2012 година. Предвижда се избраните изпълнители да се състезават помежду си по критерий „най-ниска цена” представяйки конкурентни оферти, за да сключат договори с отделните министерства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още