IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл намали цената на дизела на бензиностанциите си с 5 ст./л

Цената на едро на дизеловото гориво, произвеждано от „Лукойл Нефтохим Бургас“, е намалена с 1,2%

12:36 | 01.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл намали цената на дизела на бензиностанциите си с 5 ст./л

Лукойл България намали днес цената на дизела на своите бензиностанции с 5 ст. на литър, съобщиха за Investor.bg от компанията. Вече литър дизел на дребно струва 2,65 лв./л, което е с близо 2% по-малко от цената на дизеловото гориво през миналата седмица.

От компанията поясниха, че причина за понижението не са толкова цените на Средиземноморските пазари, а основно смяната на специалния с обикновен зимен дизел.

Същевременно цената на едро на дизеловото гориво, произвеждано от „Лукойл Нефтохим Бургас“, е намалена с 1,2%.

Цената на едро на бензин А 95 от днес се намалява с 1,5%, съобщиха още от Лукойл. От компанията посочиха, че е възможно утре или след два дни да има намаление и при цената на дребно. В момента цената на дребно на най-масовия бензин е 2,61 ст./л.

Лукойл България следи стриктно цените на горивата на Средиземноморските пазари (откъдето основно купува нефт), като отразява всяка тяхна промяна при цените на едро и на дребно в страната, подчертаха от компанията.
 
Преди седмица от „Лукойл България“ изнесоха данни, според които компанията продава на своите бензиностанции в страната дизеловото гориво с 2% печалба, а бензин А 95 - с 1% загуба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още