IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Димитров: Президентските избори ще покажат ще има ли предсрочен вот

От самото начало лявата формация АБВ не е имала място в кабинета, смята депутатът

18:31 | 10.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
М. Димитров: Президентските избори ще покажат ще има ли предсрочен вот

Президентските избори ще покажат кога и дали ще има предсрочен парламентарен вот. Това коментира пред журналисти в парламента Мартин Димитров от Реформаторския блок след днешната заявка на АБВ за излизане от изпълнителната власт и оставката на вицепремиера Ивайло Калфин, предава БТА.

Димитров е категоричен, че никой не може да каже дали ще има предсрочни избори, макар и да има такава вероятност. Самият той обаче не очаква развитие в тази насока.

"При самото влизане на АБВ в това правителство имах дълбоки резерви, защото те са лява формация, там е Първанов, който създаде и защитаваше идеята за "Големия шлем" (в енергетиката - бел. ред)", обясни още Димитров. Според него още от самото начало АБВ не е имало работа в този кабинет.

Мартин Димитров посочи, че първият важен въпрос е, че тази оставка не идва след принципно тяхно несъгласие с политика, а защото са недоволни, че не са поканени на днешната среща в парламента с премиера Бойко Борисов, Реформаторския блок и Патриотичния фронт във връзка с Изборния кодекс.

Не трябва да се събират гласове, а трябва да се следват принципи, подчерта още Мартин Димитров и обясни, че събирайки гласове, резултатът винаги е лош. Това е причината да не се случи правосъдната реформа, което вече е принципен въпрос, накарал много хора да преоценят отношението си към кабинета.

Депутатът се надява това, което се случи днес, да бъде причина за осъзнаване на правителството и премиера на необходимостта от много сериозни реформи, както и да не се правят повече безпринципни коалиции.

Участието на АБВ в кабинета, според него, било лош пример за такова сдружаване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още