IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Миков: Шенген практически не съществува

В бюджета на България за 2016 година не влизат големите проблеми, смята червеният лидер

22:27 | 17.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
М. Миков: Шенген практически не съществува

Шенгенското пространство практически не съществува - вдигат се огради по границите, коментира лидерът на БСП Михаил Миков пред БНТ. "Очевидно е, че трябва сериозна дискусия накъде върви ЕС по отношение на свободното движение и сигурността", допълни още той.

Според думите на червения лидер свободното движение е поставено на изпитание - от една страна заради бежанската вълна, а от друга - с мерките за сигурност, които обаче са необходими, за да се осигури спокойствие и сигурност на гражданите, посочват от пресцентъра на БСП.

Михаил Миков коментира още, че общо решение на "Великите" сили за справяне с "Ислямска държава" е закъсняло, а проблемите са възникнали от отделните интереси на големите страни в Близкия изток.

Лидерът на БСП направи коментар и относно проекта за бюджет на България за 2016 година. Според него във финансовата рамка не влизат големите проблеми.

"Бедността не е сред приоритетите. Правителството не поставя социалните въпроси като цел и на участието на България в Люксембургското председателство", обясни Миков.

За него големият проблем на България е именно бедността - около 47% от българите живеят в риск от бедност, децата и възрастните са три пъти по-застрашени от бедност от средното в ЕС.

„В този бюджет няма нищо по тези въпроси, няма отговор как да се намали тенденцията и България да не бъде европейският шампион по отношение на демографския срив и другите негативни показатели, които са заплаха не само за лявото и социалното, те са заплаха за икономическото развитие и бъдещето на нацията”, каза лидерът на БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още