IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Николова: Съчетанието на различни форми на туризъм е предпочитано този сезон

Министърът на туризма направи инспекция в хотел в Сапарева баня

13:56 | 10.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Инспекция на спа център в Сапарева баня. Снимка: Министерството на туризма</em></p>

Инспекция на спа център в Сапарева баня. Снимка: Министерството на туризма

Комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещение в Сапарева баня. Градът има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година, посочи още тя, цитирана от пресцентъра на туристическото министерство.

Съчетанието между планински и спа туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена, обясни още Николова.

Религиозният туризъм също е от голямо значение за развитието на България като туристическа дестинация за четири сезона, отбеляза още тя по време на посещението си в града.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев увери, че всички работещи места за настаняване в общината спазват противоепидемичните мерки, така че да гарантират здравето и сигурността на всички посетители.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел, за да видят дали се спазват мерките за безопасност.

Според управата на мястото за настаняване в момента 36-40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат. Почти всички къщи за гости са заети напълно, казаха от местната управа.

Вицепремиерът подробно провери дали се спазва дистанцията в ресторанта, както и спа центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още