IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Виденова: Финансовата култура на българския предприемач расте

Ако успеем да привлечем инвеститори, можем да се превърнем в добър пример за успешно приложени реформи, посочи управителят на "Кофас България"

10:06 | 08.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria On Air</em></p>

Снимка: Bulgaria On Air

Българските предприемачи отбелязват напредък в увеличаването на финансовата си култура през последните години и показват, че са достатъчно гъвкави и могат да се ориентират към бързо растящите пазари. Това каза в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air управителят на консултантската компания „Кофас България” Милена Виденова.

„Предизвикателства пред бизнеса винаги ще има, но като цяло рейтингът и оценката на риска за бизнес климата, както и за политическия такъв у нас остават непроменени. Разбира се, има какво да се подобри, за да можем да се позиционираме конкурентно на пазарите. Ако успеем да привлечем инвеститори, както чуждестранни, така и български, можем да се превърнем в добър пример за успешно приложени политики и реформи”, каза тя.

„В Европа като цяло се наблюдава намаляване на дела на кредитирането, като това ще продължи и през следващите няколко години, докато трае възстановяването на икономиката. Все пак търговското кредитиране на фирми е постоянно и те имат възможност за растеж, стига да водят ефективна политика и да реализират реално движение на стоки и услуги”, отбеляза Виденова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още