Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Мая Манолова: Няма да допуснем ново "мутренско управление" повече

Няма да има лов на вещици в администрацията, но партийните калинки си ги вземете с вас, коментираха от "Изправи се! Мутри вън!"

Мая Манолова: Няма да допуснем ново "мутренско управление" повече

Мая Манолова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

"Изправи се! Мутри вън!" ще изпълни своите обещания - "пълна ревизия" на предишното управление, смяна на регулаторите и промяна в правилата, които да гарантират, че "мутренско управление" в бъдеще няма да бъде възможно. Това заяви председател на парламентарната група на коалицията Мая Манолова при откриването на 45-то Народно събрание.

Целта ни е изваждане на "мутрите" от управлението на страната. "Това се отнася не само за главните мутри, а и за другите, които дълго време ги обслужваха", каза Манолова и посочи, че с "тях правителство няма да има".
Подкрепата за правителството на протестните партии няма да задуши управлението в "токсична прегръдка", заяви още тя.

Манолова посочи, че ще поиска изслушване на премиера Бойко Борисов за Плана за възстановяване, за да може документът да бъде изработен бързо и внесен в европейските институции.

Още по темата
Тя анонсира и няколко законодателни инициативи, които ще бъдат внесени в първите дни на 45-то Народно събрание.

Една от стъпките е промяна на изборните правила. Коалицията ще предложи възможността за дистанционно електронно гласуване за българите в чужбина и създаването на отделен избирателен район за гласуващите в чужбина, активна регистрация, която да изтрие "мъртвите души" в списъците, машинно гласуване, смяна на членове в избирателни комисии, които са отговорни за изборни манипулации, както и смяна на ръководството на БНТ и Съвета за електронни медии, защото са позволили манипулация на обществено мнение по време на предизборната кампания.

"Хората искат независим съд, който да ги защити от произвол и посегателства", каза Манолова и допълни, че ще предложи цялостна концепция за борба с корупцията на всички нива, което ще е от ключово значение за насърчаване на предприемачеството и привличането на чуждестранни инвестиции.

По време на управлението на ГЕРБ в България изчезна средната класа, огромна е пропастта между бедните и богатите и затова от "Изправи се! Мутри вън!" ще предложат мерки за подобряване на живота, обеща Манолова. Това включва не само повишаване на доходите, но и достъп до качествено здравеопазване и образование и достойна подкрепа за хората с увреждания.

Манолова посочи още, че едно от първите инициативи на коалицията ще бъде закон за колекторите и за частния фалит, чрез които "ще защитим гражданите от силните на деня".

В своето приветствено слово от коалицията посочиха, че управлението на коронакризата не е било добро и България е първа по смъртност. "Загубихме човешки животи, които можеха да бъдат спасени, последни сме по ваксинация и липсва на подкрепа за бизнеса", каза Манолова пред своите колеги от 45-то Народно събрание.

Затова и от коалицията ще предложат експертно управление на здравната криза, финансова подкрепа за засегнатите от кризата предприятия, самоосигуряващите се, домакинства и пенсионери.

Няма да има лов на вещици в администрацията, обеща още Мая Манолова. "Почтените професионалисти трябва да имат възможност да се развиват на основата на своите качества. Партийните калинки си ги вземете с вас", заяви тя.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (10)

0
 
0
 
10
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Няма ли някой, който да я отпочне в съда. Да плаща за всяка гн. у с на про с то ти я, кото сипе.
Тази пу й ка, този път, ще я приготвят за Деня на благодарността.
3
 
1
 
9
zelka007 до: georgi_shum
преди 3 седмици
знам си аз , че има хляб в тази идея за набиването на кол ... :)))
3
 
1
 
8
georgi_shum до: zelka007
преди 3 седмици
Ако тая и африкански са първите набити на кол - ще ти финансирам избирателната кампания :)
1
 
2
 
7
georgi_shum до: zelka007
преди 3 седмици
Ако тая и африкански са първите набити на кол - ще ти финансирам избирателната кампания :)
2
 
2
 
6
преди 3 седмици
Рядко противна личност.Една от създателите на сегашният модел.

Още от Икономика и политика
Пл. Киров: От настройването на машините зависи как ще се отрази вотът на избирателите