IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова: "Топлофикация" събира 15 млн. лева с дела за стотинки

Омбудсманът има съмнения за „чадър" над общинското дружество не само от Столичната община, но и от всички институции

09:59 | 06.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group </em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От "Топлофикация - София" водят хиляди дела за задължения от стотинки, под 10 лева. Целта е една – да се съберат допълнителни суми от юрисконсулти. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова пред БНТ.

Тя цитира данни, според които през 2015 г. са събрани 15 млн. лв. по този начин. “От "Топлофикация" са платени огромни суми на адвокатски кантори”, поясни омбудсманът, която е юрист по професия.

“Трета година се развива съдебната сага между мен и "Топлофикация София". Зададохме въпроса колко са събраните от юрисконсулти пари от столичани и за какво са похарчени”, обясни Манолова защо води дело срещу столичната фирма.

"Става въпрос за едно общинско дружество, което е собственост на столичани и което според мен би следвало прозрачно и публично да дава информация за всяка похарчена стотинка, а не да крие 15 млн. лв. как са похарчени", каза Манолова и сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация. – За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти – заплатата на юрисконсултите, калкулирани в сметките. Вторият път е по заведено дело."

Омбудсманът каза, че има съмнения за "чадър" над "Топлофикация - София" не само от Столичната община, но и от всички институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още