Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Малко над 140,2 млн. лв. са прехвърлените средства от един в друг пенсионен фонд

Средният размер на прехвърлените средства на едно осигурено лице, променило участието си през първото тримесечие на 2018 г., е 2946,83 лв.

Малко над 140,2 млн. лв. са прехвърлените средства от един в друг пенсионен фонд

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Общата сума на прехвърлените средства в пенсионноосигурителните дружества на осигурени лица с променено участие, подали заявления през първото тримесечие на годината, е близо 140,2 млн. лв., като спрямо последното тримесечие на миналата година това представлява ръст от малко над  9%. Това съобщават от Комисията за финансов надзор в свое прессъобщение.

От прехвърлената сума 125,6 млн. лв. са насочени към универсалните фондове, близо 13,4 млн. лв. в професионалните, а 1,11 млн. лв. - в доброволните фондове. Относителният дял на прехвърлените средства спрямо средния размер на нетните активи на универсалните пенсионни фондове е 1,19 на сто, на професионалните – 1,27 на сто и на доброволните пенсионни фондове – 0,11 на сто. 

Още по темата

Средният размер на прехвърлените средства на едно осигурено лице, променило участието си през първото тримесечие на 2018 г., е 2946,83 лв.

През първото тримесечие на 2018 г. в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 56278 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средства от един пенсионен фонд в друг.

Общо 47568 осигурени лица от подалите заявления през първото тримесечие на 2018 г. са променили участието си и са прехвърлили средства в друг пенсионен фонд от съответния вид. В сравнение с четвъртото тримесечие на 2017 г., когато броят на лицата с променено участие е бил 47942, се наблюдава намаление с 374 лица, или с 0,78 на сто.

През отчетния период броят на лицата, променили участието си в универсалните пенсионни фондове е 44183 лица, а броят на променилите участието си в професионалните фондове – 2971 лица.

Отново най-малко осигурени лица са променили участието си в доброволните пенсионни фондове – 414 броя. Относителният дял на лицата, променили участието си, спрямо средния брой осигурени лица през периода в универсалните пенсионни фондове е 1,20 на сто, в професионалните – 1,00 на сто и в доброволните пенсионни фондове – 0,07 на сто.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равенството още е далеч