Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Мария Габриел: От нас зависи председателството на ЕС да се превърне в капитал

Оценката за българското европредседателство извън страната е еднозначна, каза еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество

Мария Габриел: От нас зависи председателството на ЕС да се превърне в капитал

Мария Габриел Снимка: Архив ЕК

Оценката за българското европредседателство извън страната е абсолютно еднозначна, от всички партньори. Това, което се вижда като разделение вътре в България, го няма навън.

Това заяви еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел пред БНР и определи председателството на страната ни като „успешно и солидно“. „Оттук нататък от нас ще зависи това председателство да се превърне в истински капитал“, допълни Габриел.

"Когато поех поста комисар по цифровата икономика и общество, от 29 законодателни инициативи само шест бяха финализирани. Днес вече те са 18 - само 10-11 месеца по-късно, посочи еврокомисарят: "Направихме много ясни стъпки напред по отношение на киберсигурността. Мисля, че тук за всеки един от нас това е приоритет номер едно, защото киберсигурността не са само личните ни данни. Това е енергетика, транспорт, здравеопазване. Това са теми, които са изключително важни за всеки един от нас", допълни тя.

Още по темата

Мария Габриел посочи като стъпка напред в ускореното развитие на дигиталната среда свободното движение на данните. Според Габриел, откакто е на поста "много силни стъпки напред" са били направени и относно Кодекса за електронните съобщения. Тя открои като друг позитив финализираните преговорите по Директивата за аудиовизуалната медийна политика с ясно формулиране на отговорностите на платформите, както и наложената прозрачност по отношение на търсачките.

"Защото се оказва, че когато имате бизнес и сте класиран между първо и пето място в една търсачка, може да бъдете видян от над 88 процента от хората, ако сте десети - малко над един процент. За бизнеса това са изключително важни параметри, особено за малките и средните предприятия, на които им помагат или не, да лансират свой продукт, да излязат на пазара, да развият свой бизнес-модел", каза Габриел. 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 22 септември