Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Масовите проверки в горите приключиха с актове и задържана дървесина

Най-честите нарушения са свързани с GPS системите за проследяване и видеонаблюдението

Масовите проверки в горите приключиха с актове и задържана дървесина

Снимка: Pixabay

Масовите проверки за нарушения в горите приключиха с актове и задържана дървесина. Направените инспекции от 16-те регионални дирекции по горите по инициатива на новото ръководство на агроминистерството, са общо 5700. 

Още по темата

Над 1000 са проверените сечища и близо 970 - складовете за дървесина. Осем регионални дирекции са организирали временни контролни горски пунктове за проверка на превозни средства. Горските служители са проверили близо 3 хил. автомобила и са задържани над 250 куб. м дървесина, 15 моторни превозни средства и един бензиномоторен трион.

205 са съставените актове и над 400 констативни протокола за нарушения по Закона за горите, информира Министерството на земеделието, храните и горите.

Най-често срещаните нарушения са липса на GPS система за проследяване, липса на записи за разчитане на регистрационните номера на камионите, влизащи в обектите, липса на камери за видеонаблюдение на всички входове и изходи в складовете.

Засилените проверки няма да имат временен характер, уверява агроминистерството.

На територията на ДЛС „Тервел“ мобилен екип на Североизточното държавно предприятие е установил двама нарушители, които търсели трюфели без нужното разрешително. Иззети са общо 1 кг трюфели.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Тихомир Безлов: Малко се политизира темата с акцизната система